Kuuden naisen avioliitto - Place Divan tarina

diva-ryhmakuva.jpg

Mian, Minnan, Mansikan, Päivin, Kirsin ja Mustikan tiet kohtasivat 2000-luvun alussa samassa huipputason kampaamossa Oulussa.  Tässä työpaikassa hiottiin moderneja hiustekniikoita ja panostettiin laadukkaaseen asiakaspalveluun. Yrittäjän lopettaessa toimintansa Oulussa, oli aika toimia. Place Diva syntyi kahdessa viikossa kuuden nuoren naisen palavasta halusta alkaa yrittäjäksi. Nämä kaksi viikkoa sisälsivät 14 ympäripyöreää työpäivää, naisyrittäjien lainan hakemisen ja saamisen, osakeyhtiön perustamisen, huonekalujen etsimisen, tilan sisustamisen ja nimen keksimisen – 336 tuntia, jotka vietettiin luovuuden aallonharjalla.

Yritykselle tarvittiin nimi, joka viestisi tasokkaasta palvelusta ja houkuttelisi asiakkaat nauttimaan siitä Stockmann-korttelin huipulle.  Kaikilla oli yksi yö aikaa keksiä nimivaihtoehtoja. Minnan ehdotus Diva-sanasta vei voiton. DIVA – jumalatar, tähtinäyttelijätär, egoisti, erityisen vaativa ja pikkutarkka henkilö. Täydellinen nimi kuuden naisomistajan kampaamolle. Nimi kaipasi kuitenkin vielä jonkin trendikkään etuliitteen, koska pelkkä Diva ei mennyt kaupparekisterissä läpi. Näin syntyi Place Diva – paikka tyylikkäille oululaisille! Ongelmiakin kohdattiin. Rohkeasti yrittäjyyteen hypänneiden nuorten naisten alkutaipaleen yksi suurimmista pulmista oli se, miten erottaa kaksi Mariaa toisistaan? Ongelma ratkesi eräänä iltana Helsingissä Wellan koulutuksessa, kun toisella Marialla oli päällään farkkutakki ja toisella punainen pusero – siinähän se! Mustikka ja Mansikka – kuin kaksi marjaa!

Tilojen sisustuksessa ei turhia tuhlailtu, mutta tyylistäkään ei oltu valmiita tinkimään. Ensimmäiset hyllyt myymälään tehtiinkin Päivin talon rakennustyömaalla lojuneista kiviharkoista ja maalatuista liimapuulevyistä. Odotusaulaa sisustettiin edullisin puutarhatuolein ja tiloissa toimineelta entiseltä työnantajalta napattiin vielä vanha tuttu puhelinnumero, jotta asiakkaat varmasti löytäisivät uuteen upeaan liikkeeseen.

Matkan varrella Place Divassa ovat asiakkaita palvelleet myös useat kosmetologit, hieroja ja kynsitaiteilija. Avasipa Place Diva nonstop-liikkeen Stockmannin alakertaan, josta kuitenkin päätettiin luopua vuonna 2008 ja toimintaa jatkettiin yläkerran valoisissa tiloissa remontin siivittämänä. Kuuden naisen iloisen energistä palvelua tulivat sittemmin täydentämään Jaana ja Anna, jotka vakiinnuttivat paikkansa divalaisina nopeasti.

Kuluneet yhteiset vuodet ovat vahvistaneet tätä hurmaavaa kuuden naisen avioliittoa, jossa on jaettu elämän ilot, surut sekä kuplivat kuohuviinit! Pisimmät asiakassuhteet ovat yhtä vanhoja kuin Divan tarina – tänä vuonna 17 vuotta! Place Diva jatkaa Oulun huipulla valoisissa avarissa tiloissaan saaden kaikki asiakkaat säihkymään!

Place Diva – We make you shine!